Alejandro Pinto, alumne de 1r de Batxillerat, representa a Xaloc en la BIMUN 2024 d'Esade

02/05/2024

La convocatòria, que simula una sessió ordinària de l'ONU, va tenir lloc els dies 18, 19 i 20 d'abril. El nostre alumne va participar com a delegat de Finlàndia, debatent sobre temes com l'abolició mundial de Tiktok i les perspectives econòmiques i comercials de l'Àrtic

La Barcelona International Model United Nations d'Esade és una conferència MUN de tres dies de durada, que brinda una oportunitat excepcional als joves per introduir-se en el món de les relacions internacionals. Els participants podran veure, des de la perspectiva dels delegats de les Nacions Unides, com la comunitat internacional aborda les crisis globals.

En la BIMUN Esade, els estudiants han d'aportar solucions plausibles als problemes complexos del món real que enfronten els polítics en l'actualitat i, per fer-ho, són essencials la participació i la cooperació. En la convocatòria del 2024, el nostre alumne Alejandro Pinto, va participar com a delegat de Finlàndia, representant a Xaloc. A més, va rebre una Menció d'Honor pel seu destacat esforç.

En ser entrevistat, ens va contar la seva experiència: «Vaig ser seleccionat per al Consell Econòmic i Social, on vam debatre dos temes: en primer lloc, la discussió sobre la possible abolició mundial de TikTok, a la llum de l'abús d'informació personal per part dels governs, que ha generat preocupació global. TikTok ha transcendit la seva funció com una simple aplicació d'entreteniment per convertir-se en un element clau de la cultura digital mundial. No obstant això, la seva creixent popularitat ha generat preocupacions sobre la seguretat de les dades dels usuaris i la privadesa.

»A més, vam debatre sobre les perspectives econòmiques i comercials de l'Àrtic. Però no només això, també ens vam enfrontar a moments de crisi on havíem de demostrar el nostre coneixement i la investigació prèvia que havíem realitzat, i negociar amb altres delegacions perquè les nostres clàusules dins de les resolucions fossin aprovades. En aquests casos, havíem de respondre a situacions imprevistes, com, per exemple, una situació fictícia d'una filtració massiva de dades per part de l'empresa de TikTok.»

A través de sessions de debat al llarg de tres dies, els participants desenvolupen les seves capacitats de comunicació, de lideratge i analítiques, mentre busquen resoldre el problema en qüestió. A més, es plantejarà als delegats una situació de crisi imprevista, la qual cosa els obligarà a ser imaginatius i a pensar una solució ràpida.

La presència d'Alejandro en aquesta convocatòria model de l'ONU dona testimoni de la importància que té per a Xaloc que els alumnes es trobin i coneguin el món global en el qual hem de posar el millor de nosaltres per resoldre els problemes als quals ens enfrontem.

Enhorabona per la teva gran tasca, Alejandro!

Noticies relacionades